MM 02/15 - Beata Piórek: Apetyczne Walentynki!

2016-02-08 13:57

Co ugotować na tę wyjątkową kolację dla ukochanej osoby? Jak zaaranżować stół, by był szykowny, a nastrój romantyczny? Zobacz efekty naszej walentynkowej sesji kulinarnej i skorzystaj z przepisów szefa kuchni!

Focaccia
Autor: Konrad Kalbarczyk W kulinarnych wyczynach profesjonalnym wsparciem był dla nas Łukasz Toczek, szef kuchni restauracji Focaccia w Warszawie.

Pomysł wspólnego gotowania z naszymi blogerkami bardzo spodobał się szefowi kuchni restauracji Focaccia w Pałacu Prymasowskim w Warszawie. Łukasz z uznaniem wyrażał się o blogach Hungry for ideas Beaty (z zawodu księgowej) oraz Słodkim Niebie Ani (która jest inżynierem mechanikiem): – Dziewczyny mają tam świetne przepisy i piękne zdjęcia potraw, a do tego Beata pomysłowo przerabia meble vintage! Beata woli dania wytrawne, zwłaszcza jednogarnkowe, Ania jest specjalistką od deserów, a z tak kreatywnymi osobami gotowanie pójdzie nam śpiewająco! – dodał. Na walentynkową ucztę wybrał dania łatwe i szybkie do wykonania – ale pyszne i wytworne – bo, jak twierdzi, chodzi o to, by zjeść coś pysznego i dobrze się bawić, a nie spędzić ten wieczór przy garnkach.