Na co dzień właściciele realizują pasje będącą sposobem na życie: z zaangażowaniem prowadza wielojęzykowy butik tłumaczeniowy. Niedostatek wolnego czasu sprawił, ze przestali rozważać kupno domu – wybrali dwupoziomowe mieszkanie w kamienicy, które oprócz wspaniałej lokalizacji i dużych okien z malowniczym widokiem miało tez... nieregularny układ przestrzenny. Nie bez trudu projektanci z Orange Studio rozmieszczali w nim kolejne strefy, oszczędzając miejsce wszędzie, gdzie to było możliwe. Do mieszkania wchodzi się przez długi korytarz, z którego prowadza schody do części prywatnej – są tam sypialnia, mała łazienka, garderoby i pralnia. Dolna kondygnacja o powierzchni 60 m² to przestrzeń dzienna, która miała uwzględnić organizowanie przyjęć i spotkań z przyjaciółmi. Oprócz rozłożystej sofy z pokaźnym stolikiem i rozkładanym stołem potrzebna była tez odpowiednio duża kuchnia. By to osiągnąć, należało zmienić układ ścian. Prostym, białym meblom towarzysza oryginalne płytki polskiej firmy Purpura. Kolorystyka kafli stała się punktem wyjścia do wyboru dodatków. Żółcie i błękity na tle bieli uzupełnione są czernią, bielonym drewnem i szarościami, wskazując na skandynawskie inspiracje domowników. Starannie dobierane detale korespondują ze sobą nie tylko kolorami, ale tez formami, by stworzyć spójny, przemyślany efekt.

Cały artykuł znajdziecie w M jak mieszkanie nr 11/2014 dostępnym w sprzedaży do 7 listopada 2014 r.