Letnia przygoda - gotowanie w ogrodzie
Piękna pogoda zachęca do biesiadowania na świeżym powietrzu. Śniadanie na tarasie, grill z przyjaciółmi... w miarę jedzenia apetyt rośnie. Może warto pomyśleć o plenerowej kuchni z prawdziwego zdarzenia? Tylko czy w klimacie, gdzie przez osiem miesięcy w roku jest zbyt zimno na siedzenie w ogrodzie, ma to sens?
Kuchnia w ogrodzie wydaje się idealnym rozwiązaniem – słońce świeci, ptaki śpiewają, a my sobie pichcimy pod chmurką. Nie trzeba biegać do domu po łyżkę lub garnek, bo wszystko jest pod ręką. Realia jednak nie zawsze dorównują wyobrażeniom. – Zwykle brakuje miejsca, a wiatr dusi płomień i rozwiewa mąkę – przestrzega architekt i kulinarny pasjonat Rafał Darski.
Więcej porad, jak urządzić kuchnie w ogrodzie, przeczytasz w lipcowym numerze Dobrego Wnętrza!
Kup miesięcznik DOBRE WNĘTRZE w naszym sklepie>>>