Blendery - miksują, ubijają, kruszą

Blendery miksują, rozdrabniają, ubijają i kruszą lód. Dobrze jest mieć je zawsze pod ręką. Skoro mają stać na blacie, niech będą ładne. I wytrzymałe, bo latem czeka je dużo pracy. Sprawdź, co musisz wiedzieć o blenderach zanim podejmiesz ostateczną decyzję o zakupie...

Blendery - miksują, ubijają, kruszą
Blendery - miksują, ubijają, kruszą
Blendery - miksują, ubijają, kruszą
Blendery - miksują, ubijają, kruszą
Blendery - miksują, ubijają, kruszą

Wybór blendera zależy od funkcji, z jakich będziemy korzystać. Do koktajli i przecierania zup wystarczy blender ręczny lub kielichowy. Urządzenie z dodatkowymi przystawkami i pojemnikami zastąpi robot kuchenny. Najlepsze są końcówki rozdrabniacza ze stali nierdzewnej, gdyż nie ulegają przebarwieniom jak te wykonane z tworzywa sztucznego. Zwykle też mają kilka ostrzy tak wyprofilowanych, żeby się nie stępiły. Mogą one nawet kruszyć lód.

Zanim kupisz

  • Wybierz taki sprzęt, który ma kilka prędkości i funkcji, dzięki czemu dopasujesz je do gęstości i twardości produktów.
  • Ważna jest moc urządzenia, bo od niej zależy jego wydajność. Jeśli używasz blendera raczej rzadko, wystarczy ci standardowy o mocy 300-500 W.
  • Wygodnie i bezpiecznie używa się blendera ręcznego, gdy uchwyt jest pokryty gumą. Nie wyślizgnie się z ręki.
Ocena: 0
Tekst: M. Majewska Zdjęcia: Mariusz Bykowski, Serwis prasowy firmy

POLECANE ARTYKUŁY