Blendery - miksują, ubijają, kruszą
Blendery miksują, rozdrabniają, ubijają i kruszą lód. Dobrze jest mieć je zawsze pod ręką. Skoro mają stać na blacie, niech będą ładne. I wytrzymałe, bo latem czeka je dużo pracy. Sprawdź, co musisz wiedzieć o blenderach zanim podejmiesz ostateczną decyzję o zakupie...
Autor: Serwis prasowy firmy
Na duże i małe porcje, HR1372, stal szlachetna, 5 prędkości i przycisk turbo, wyposażenie: 2 rozdrabniacze, wałek z ostrzem ząbkowanym do rozdrabniania, trzepaczka, dzbanek z pokrywką, moc 700 W, Philips 429 zł
Wybór blendera zależy od funkcji, z jakich będziemy korzystać. Do koktajli i przecierania zup wystarczy blender ręczny lub kielichowy. Urządzenie z dodatkowymi przystawkami i pojemnikami zastąpi robot kuchenny. Najlepsze są końcówki rozdrabniacza ze stali nierdzewnej, gdyż nie ulegają przebarwieniom jak te wykonane z tworzywa sztucznego. Zwykle też mają kilka ostrzy tak wyprofilowanych, żeby się nie stępiły. Mogą one nawet kruszyć lód.
Zanim kupisz
- Wybierz taki sprzęt, który ma kilka prędkości i funkcji, dzięki czemu dopasujesz je do gęstości i twardości produktów.
- Ważna jest moc urządzenia, bo od niej zależy jego wydajność. Jeśli używasz blendera raczej rzadko, wystarczy ci standardowy o mocy 300-500 W.
- Wygodnie i bezpiecznie używa się blendera ręcznego, gdy uchwyt jest pokryty gumą. Nie wyślizgnie się z ręki.