KONFITURA MALINOWA przepis. Przetwory na zimę

 Maliny

Fot. Photos.com

Sezon na maliny właśnie trwa: konfitura z malin przepis. Maliny nadają się na przetwory na zimę. Delektuj się tym delikatnym owocem w zrobionej przez siebie konfiturze. Propozycja przepisu na konfiturę malinową, wykorzystuje również inne owoce sezonowe.

 Maliny przepis na dżem

Fot. Photos.com

Przetwory na zimę to smak domowej kuchni. Mieszanka leśnych owoców - poznaj przepis na konfiturę malinową mieszaną. Maliny w połączeniu z czerwoną porzeczką, agrestem i truskawką smakują wyśmienicie. Konfitura z malin przepis - prosty przepis na wykorzystanie malin do zrobienia przetworów na zimę.

 

Konfitura z malin mieszana - składniki:

  • ½ kg malin
  • ½ kg porzeczek czerwonych
  • ½ kg agrestu
  • ½ kg truskawek
  • 1 i ¼ kg cukru

Sposób przygotowania konfitury malinowej z dodatkiem innych owoców

Owoce czyścimy z szypułek, wkładamy do rondla, lekko mieszamy, gotujemy na małym ogniu. Gdy część soku odparuje, wsyp cukier. Mieszaj drewnianą łyżką, smaż, aż cukier się rozpuści. Gorąca konfiturę przełóż do wyparzonych słoików, szczelnie zakręć i odwróć do góry dnem do ostygnięcia. Taka konfitura będzie dobrym dodatkiem do deserów, herbaty, naleśników.

Etykiety na przetwory: DO POBRANIA! SŁOIKI 2016!

 

słoiki na przetwory - dekoracje
camera

Dekoracja słoików na przetwory - inspiracje

LISTA ZAKUPÓW

słoiki na przetwory
camera

Słoiki na przetwory: zdjęcia

LISTA ZAKUPÓW

Ocena: 0
Zdjęcia: Photos.com

POLECANE ARTYKUŁY