Kuchnia Zero to przenośne stanowisko pracy, które powstało w odpowiedzi na zmieniające się potrzeby Polaków. Stoisko stworzone z myślą o imprezach plenerowych połączonych z konsumpcją, nadaje nowy wymiar przestrzeni kuchennej i jej funkcjonalności.

Projekt kuchni przenośnej: gotowanie w plenerze

Projekt kuchni przenośnej stanowi prawdziwy przełom w pojmowaniu wnętrza kuchennego i jego funkcji. Kuchnia Zero, podążając za modą i zmieniającymi się potrzebami, zakłada wyjście z czterech ścian kuchennych i przygotowywanie posiłków w plenerze. Przenośne stoisko do gotowania umożliwia przeniesienie czynności kulinarnych w dowolne miejsce, na ulicy, w parku, na mieście. Dzięki modułowym i wymiennym blatom, zestaw zajmuje mało miejsca i jest niezwykle łatwy w transporcie. Projekt powstał w odpowiedzi na zmieniające się zwyczaje Polaków i trend imprez plenerowych. Za projekt Kuchni Zero odpowiada Barbara Stelmachowska, absolwentka Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu.