Kuchnia w stylu skandynawskim: mieszkanie pełne schowków

Kuchnia w stylu skandynawskim w mieszkaniu na warszawskim Mokotowie została zaprojektowana dla rodziny z dwójką dzieci. Właścicielom marzyło się miejsce, w którym będą mogli odpocząć po całym dniu spędzonym poza domem. Kierując się tymi wskazówkami, pracownia JT Grupa stworzyła projekt kuchni z wykorzystaniem naturalnych materiałów.

Nowoczesne mieszkanie na Mokotowie
Nowoczesne mieszkanie na Mokotowie
Nowoczesne mieszkanie na Mokotowie
Nowoczesne mieszkanie na Mokotowie
Nowoczesne mieszkanie na Mokotowie

Na warszawskim Mokotowie, na 55 m² mieszka rodzina z dwójką dzieci. Przestrzeń mieszkania została urządzona w nowoczesnym stylu. Główne założenia projektowe zakładały stworzenie ciepłego i przytulnego miejsca, w którym właściciele będą czuć się swobodnie po powrocie z pracy. Zadania podjęła się pracownia architektoniczna JT Grupa.

Przytulnie, ale przestrzennie

Właścicielom zależało, by projektowana przestrzeń była przytulna, ale jednocześnie uporządkowana. Marzyło im się miejsce, w którym mogliby swobodnie odpocząć po całym dniu spędzonym poza domem. Kierując się tymi wskazówkami architekci z pracowni JT Grupa zaprojektowali nowoczesne wnętrze kuchni z salonem, w którym wykorzystano naturalne materiały: dębową bieloną deskę podłogową, dębowy fornir naturalny oraz płytki gresowe w neutralnych barwach. Przez duże okna w salonie do mieszkania wpada światło dzienne, dzięki czemu wnętrze jest jasne. Meble, szafy i zabudowa kuchni to projekty pracowni, wykonane przez lokalnego stolarza. Całe wnętrze ma charakter nowoczesny. Wyposażenie zostało tu ograniczone do niezbędnego minimum. Pojawiające się liczne zabudowy po sam sufit, ukrywają zbędne detale i sprawiają, że mieszkanie jest pełne schowków.

Zobacz też: Aranżacje wnętrz w stylu nowoczesnym >>>

Naturalne materiały

Kolorystyka nowoczesnego wnętrza jest naturalna. Dominują tu drewno, biel i szarość. W centralnym punkcie kuchni w stylu skandynawskim stanął okrągły stół projektu pracowni, a wokół niego kultowe krzesła inspirowane projektem Eamsów. Niebieska zabudowa idealnie wpisała się we wnętrze kuchni w stylu skandynawskim, wzbogacając pomieszczenie o mocny akcent kolorystyczny. W roli dekoracji ściany w salonie pojawiła się tapeta imitująca beton, która dodała całej aranżacji industrialnego charakteru.

Autor projektu: www.jtgrupa.pl

Galerie zdjęć: nowoczesne wnętrza

NIE PRZEGAP

Nowoczesne mieszkanie w Poznaniu
camera

Nowoczesny salon z kuchnią: jasna aranżacja mieszkania

LISTA ZAKUPÓW

Ocena: 5
Zdjęcia: JT GRUPA

POLECANE ARTYKUŁY