Brytfanny, garnki i patelnie Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
Walory naczyń kuchennych Valdinox:
- naczynia szybko się nagrzewają, długo trzymają ciepło, nie odkształcają się, są odporne na zmiany temperatury,
- posiadają powłokę nieprzywierającą, pokrywy ze szkła żaroodpornego i hartowanego oraz nienagrzewające się uchwyty,
- żebrowane dno w patelniach grillowych hamuje wchłanianie nadmiernej ilości tłuszczu do potraw.
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
· Patelnie z linii Valdinox to naczynia, które idealnie nadają się do smażenia i duszenia potraw, gwarantując wspaniały smak i aromat przygotowywanych dań.
· Naczynia wykonano metodą odlewania metalu pod ciśnieniem (die-cast). Jest to technologia wykonywania przedmiotów za pomocą wypełniania form ciekłym metalem lub stopem. Dzięki niej można stworzyć przedmioty o bardzo skomplikowanych kształtach z bardzo dużą dokładnością, które charakteryzują się niezwykłą trwałością i odpornością na uszkodzenia mechaniczne.
· Linię klasycznych patelni, po raz kolejny uzupełniły kwadratowe patelnie grillowe o rozmiarze 24cm i 28cm oraz głęboka patelnia 28cm (3,8l) z pokrywą żaro.
· Głęboka patelnia, o wysokich brzegach (7,5cm), to idealne naczynie do duszenia mięsnych lub warzywnych przysmaków.
· Odpowiednio wyprofilowana krawędź głębokiej patelni umożliwia łatwe i wygodne przelewanie, bez rozlewania i kapania potraw.
· Wykonana ze szkła PYREX (żaroodpornego i hartowanego) pokrywa, z nienagrzewającym się uchwytem, ochroni dłonie przed oparzeniem. Jej wypukły kształt zwiększa pojemność naczynia, a dzięki głębokim rantom wewnętrznym skroplona para z garnka nie zalewa kuchenek.
· Żebrowane dno w patelniach grillowych hamuje wchłanianie nadmiernej ilości tłuszczu do potrawy. Taka konstrukcja patelni pozwala na przyrządzenie potrawy, która będzie wyglądać i smakować jak ta, zrobiona na tradycyjnym grillu.
· Wylewki umieszczone po bokach patelni grillowej umożliwią łatwe odlanie nadmiaru tłuszczu, zgromadzonego na dnie patelni.
· Ścianki patelni o grubości 5mm nie odkształcają się pod wpływem wysokich temperatur, co znacznie wydłuża żywotność naczynia.
· Wewnętrzna trójwarstwowa powłoka nieprzywierająca (non-stick), umożliwia powolne opiekanie mięsa, ryb, warzyw bez ryzyka ich przywierania oraz ułatwia utrzymanie patelni w czystości (do przewracania potraw należy stosować narzędzia wykonane z drewna lub tworzywa sztucznego aby nie uszkodzić powłoki nieprzywieralnej).
· Uchwyty patelni wykonane z bakelitu ograniczającego nagrzewanie, chronią dłonie przed poparzeniem. Idealnie wyprofilowane ułatwiają przenoszenie patelni wraz z jej zawartością.
· Patelnie przystosowanie są do używania na wszelkiego rodzaju kuchenkach, także indukcyjnych.
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
Pokrywa naczyń Valdinox wykonana ze szkła PYREX (żaroodpornego i hartowanego) z nienagrzewającym się uchwytem ochroni dłonie przed oparzeniem. Dodatkowo wypukły kształt pokrywy zwiększa pojemność naczynia, a dzięki głębokim rantom wewnętrznym skroplona para z garnka nie zalewa powierzchni kuchenek.
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox White
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox White
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox Rock
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox Rock
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
Wszystkie naczynia z kolekcji Valdinox wykonano metodą odlewania metalu pod ciśnieniem (die-cast). Jest to technologia wykonywania przedmiotów za pomocą wypełniania form ciekłym metalem lub stopem. Dzięki niej można stworzyć przedmioty o bardzo skomplikowanych kształtach z bardzo dużą dokładnością, które charakteryzują się niezwykłą trwałością i odpornością na uszkodzenia mechaniczne.
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox do zadań specjalnych
· Brytfanny Valdinox to duże naczynia dzięki, którym przygotowanie soczystej pieczeni staje się niezwykle łatwe.
· Brytfanna o wymiarach 32x21cm (5,7l) posiada pokrywą żaro, którą możemy wykorzystać jako osobne naczynie żaroodporne, idealne do przygotowania smacznych zapiekanek (2,4l).
· Brytfanna o wielkości 38cm posiada dwie różne pokrywy: żaroodporną wykończoną aromatyzerem, dzięki któremu możemy uzupełniać płyny i przyprawy w trakcie przygotowywania potraw, bez konieczności ściągania pokrywy; aluminiową pokrytą nieprzywieralną powłoką, która posiada grillowane dno. Pokrywę tą możemy używać jako samodzielne naczynie, przygotowując zdrowe potrawy z niewielką ilością tłuszczu.
· Brytfanny wykonano metodą odlewania metalu pod ciśnieniem (die-cast). Jest to technologia wykonywania przedmiotów za pomocą wypełniania form ciekłym metalem lub stopem. Dzięki niej można stworzyć przedmioty o bardzo skomplikowanych kształtach z bardzo dużą dokładnością, które charakteryzują się niezwykła trwałością i odpornością na uszkodzenia mechaniczne.
· Optymalna grubość konstrukcji aluminiowej (5mm) zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła i zmniejsza ryzyko przypalenia potrawy.
· Wewnętrzna trójwarstwowa powłoka nieprzywierająca (non-stick) skutecznie zapobiega przywieraniu i przypalaniu potraw oraz ułatwia utrzymanie naczyń w czystości (do mieszania należy stosować narzędzia wykonane z drewna lub tworzywa sztucznego aby nie uszkodzić powłoki nieprzywieralnej). Powłoka odporna jest na wysokie temperatury i wstrząs termiczny (różnice temperatur).
· Uchwyty w brytfannach są trwale połączone z naczyniem (odlewane w jednej formie – metoda die-cast) gwarantując solidność i bezpieczeństwo użytkowania.
· Pokrywy z żaroodpornego szkła jest odporna na zarysowania. Pozwala kontrolować proces gotowania bez konieczności podnoszenia pokrywy.
· Brytfanny przystosowanie są do używania na wszelkiego rodzaju kuchenkach, także na indukcyjnych ( z wyłączeniem brytfanny 38cm z dwoma pokrywami) oraz w piekarnikach w zakresie do 240°C .
foto: materiały prasowe Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
· Linia Valdinox to również odpowiednio pojemne garnki, które ułatwią przygotowanie ulubionej zupy, niezwykle pomocne przy gotowaniu większych ilości warzyw.
· Garnki wykonane metodą odlewania metalu pod ciśnieniem (die-cast), są doskonałe do duszenia i gotowania, gwarantują wspaniały smak i aromat przygotowywanych dań, z zachowaniem wszystkim wartości odżywczych: witamin, makro- i mikroelementów.
· Ponownie w ofercie Altom dostępne są garnki z linii Valdinox: wysoki 24cm (6,7l); wysoki 28cm (11,1l); klasyczny 24cm (4,2l); kwadratowy 28cm,h-13cm (7,3l); kwadratowy 28cm, h-8cm (4,4l) - wszystkie z pokrywami żaro oraz garnek do mleka 14cm (1,5l).
· Wysokie garnki, posiadają zwiększoną pojemność, dzięki czemu idealnie nadają się do przygotowywania zup, gulaszu czy też bigosu.
· Odpowiednio wyprofilowana krawędź garnka do mleka, wykończona dzióbkiem, ułatwia przelewanie zawartości. Jego specjalnie ukształtowany uchwyt gwarantuje wygodę i bezpieczeństwo użytkowania.
· Linia naczyń kuchennych Valdinox to nie tylko klastyczne kształty ale również geometryczne formy. Kwadratowe garnki na pewno zyskają uznanie wielbicieli niekonwencjonalnych rozwiązań w kuchni.
· Grube ścianki garnków (5mm) gwarantują, że naczynia szybko się nagrzewają i długo trzymają ciepło - oszczędność czasu, energii i pieniędzy.
· Równomierne rozchodzenie się ciepła w garnkach Valdinox zapobiega deformacji dna, dzięki czemu garnki posłużą przez wiele lat.
· Odpowiednio wyprofilowana krawędź garnków umożliwia łatwe i wygodne przelewanie, bez rozlewania i kapania potraw.
· Wykonana ze szkła PYREX (żaroodpornego i hartowanego) pokrywa z nienagrzewającym się uchwytem ochroni dłonie przed oparzeniem. Jej wypukły kształt zwiększa pojemność naczynia, a dzięki głębokim rantom wewnętrznym, skroplona para z garnka, nie zalewa kuchenek. Ujście na parę redukuje ciśnienie, a dzięki temu zmniejsza możliwość wykipienia potrawy.
· Specyficzny mikroklimat, który wytwarza się w naczyniu przykrytym żaroodporną pokrywą, czyni potrawę jeszcze bardziej delikatną i aromatyczną.
· Wewnętrzna trójwarstwowa powłoka nieprzywierająca (non-stick) skutecznie zapobiega przywieraniu i przypalaniu potraw oraz ułatwia utrzymanie garnków w czystości (do mieszania należy stosować narzędzia wykonane z drewna lub tworzywa sztucznego aby nie uszkodzić powłoki nieprzywieralnej). Powłoka odporna jest na wysokie temperatury i wstrząs termiczny (różnice temperatur).
· Uchwyty w garnkach trwale połączone z naczyniem (odlewane w jednej formie) gwarantują solidność i bezpieczeństwo użytkowania.
· Garnki przystosowanie są do używania na wszelkiego rodzaju kuchenkach, także na indukcyjnych oraz w piekarnikach w zakresie do 240°C .
foto: materiały prasowe Valdinox
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...