Przygotowujemy buraki do kiszenia na barszcz czerwony

Przygotowujemy buraki do kiszenia na barszcz czerwony

Przygotowujemy surowe buraki do kiszenia na wigilijny barszcz czerwony. Nasza rada: przy trudnych i męczących czynnościach, a takimi jest krojenie twardych buraków korzystajmy z pomocy domowników. Przecież oni też będą jedli pyszny wigilijny barszcz czerwony  według tradycyjnego przepisu na zakwasie z buraków.
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Zaczynamy robić wigilijny barszcz czerwony

Zaczynamy robić wigilijny barszcz czerwony

Zaczynamy przygotowywać buraki do kiszenia. Po pierwsze buraki dokładnie myjemy i osiszamy. Jeśli zamierzamy zjeść kiszone buraki w sałatce lub w barszczu obierzmy je cienko ze skóry. Jeśli nie, wystarczy odciąć twarde końce.
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Przygotowujemy zakwas na wigilijny barszcz czerwony

Przygotowujemy zakwas na wigilijny barszcz czerwony

Buraki w trakcie kiszenia. Szczelnie zamknieę słoik z zalanymi solanką burakami trzymamy przez kilka dni w temperaturze pokojowej. Później słoik przenosimy do chłodniejszego miejsca.
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Wigiliny barszcz czerwony

Wigiliny barszcz czerwony

Gotowy, piękny, pyszny, klarowny, zrobiony na tradycyjnym zakwasie, barszcz wigilijny!
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Powrót
Przygotowujemy buraki do kiszenia na barszcz czerwony
Zaczynamy robić wigilijny barszcz czerwony
Przygotowujemy zakwas na wigilijny barszcz czerwony
Wigiliny barszcz czerwony
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email