Rośliny w kuchni: kwiaty doniczkowe i zioła
Świeże kwiaty, aromatyczne zioła, sukulenty czy inne rośliny doniczkowe będą rewelacyjnie wyglądać w kuchni. Rośliny są coraz częstszymi gośćmi w naszych domach. Spotykamy je w salonie, kuchni, przedpokoju, a nawet w łazience. Sam motyw roślinny święci triumfy od kilku sezonów. Rośliny doniczkowe mają ekologiczny charakter, czym świetnie wpisują się w eko nurt. Ponadto wprowadzają świeżość, naturę i sielskość do kuchni.
Eko kuchnia INSPIRACJE >>>
Świeże zioła są dobrym pomysłem, jeśli lubimy gotować. Postawione na oknie, będą zawsze pod ręką. Podkręcą smak naszej potrawy i sprawią, że będzie zdrowsza. Rośliny doniczkowe mogą pojawiać się w różnych formach i miejscach w kuchni. W wiszącej donicze, stojącej, w kubku, czy postawione w ciekawym naczyniu obok zlewu.
Kwit doniczkowy
W tej nowoczesnej, białej kuchni stanął wysoki, doniczkowy kwiat. Wprowadza on nieco egzotyki do eklektycznego wnętrza. Jego liście są sporych rozmiarów i z tego właśnie względu najlepiej zaprezentuje się w dużej kuchni.