Urządzamy Wnętrze Roku: trwa 5. głosowanie. Weź udział, wygraj zegarek!

 Urządzamy Wnętrze Roku: trwa 5. głosowanie. Weź udział, wygraj zegarek!

Urządzamy Wnętrze Roku: trwa 5. głosowanie. Weź udział, wygraj zegarek!

Wskaż najlepszą spośród 10 realizacji biorących udział w 5. głosowaniu publiczności w konkursie Urządzamy Wnętrze Roku. Zdecyduj, do którego z projektantów trafi dwuosobowe zaproszenie do SPA i wygraj ekskluzywny zegarek! Ten etap głosowania trwa od 25 września do 5 października  2017 r.

Aby wziać udział w głosowaniu publiczności w konkursie Urządzamy Wnętrze Roku, wystarczy kliknąć przycisk „Głosuj” pod galerią zdjęć wybranej realizacji. Autor tej, która zbierze najwięcej głosów, otrzyma atrakcyjną nagrodę – zaproszenie dla dwóch osób do SPA w City Park Hotel & Residence w Poznaniu.

Po oddaniu głosu warto skomentować swój wybór, wpisując kilka zdań w okienku, które się wówczas wyświetli. Najciekawszy komentarz każdego etapu głosowania zostanie nagrodzony eleganckim zegarkiem marki Bering.

Uwaga, zgodnie z literą regulaminu danego dnia z każdego numeru IP/IPX można oddać tylko jeden głos.

.. Wejdź na stronę konkursu i zagłosuj!

Laureat czwartego głosowania: Harmonia Natury od MO Architekci

W czwartym głosowaniu publiczności w konkursie Urządzamy Wnętrze Roku zwyciężyła sypialnia autorstwa pracowni MO Architekci – część realizacji pt. „Harmonia Natury”. Zarówno jury, jak i głosującym spodobał się pomysł łóżka z zagłówkiem w kolorze ściany i sprytnie ukrytym schowkiem. Rozwiązanie to umożliwiło zaprojektowanie w sypialni głębszej szafy oraz większego łóżka. Co się zaś tyczy szafy, za sprawą zlicowania mebla ze ścianą zabudowa nie przytłacza wnętrza.

.. Czytaj więcej o realizacji, która zwyciężyła w czwartym plebiscycie i oglądaj zdjęcia!

Laureat trzeciego głosowania: czarno-biały minimalizm od MAKA Studio

O sypialni stanowiącej część mieszkania opatrzonego tytułem „Czarno-biały minimalizm” autorzy – MAKA Studio – w zgłoszeniu konkursowym napisali bardzo krótko:  „Projekt obejmował całe wnętrze domu jednorodzinnego, gdzie designerskie gadżety miały stanowić tło dla otaczającej natury”. Przyjrzyjmy się więc zdjęciom ze zwycięskiej galerii. Widzimy tu efektowną, bardzo nowoczesną, minimalistyczną sypialnię ze szklaną ścianą, przez którą wnętrze otwiera się na ogród z pięknymi sosnami i położone za nim zarośnięte nieużytki. Można je kontemplować z ogromnego łóżka lub z wygodnej wanny. Sypialnia została bowiem całkowicie zintegrowana z łazienką, ze wszelkimi urządzeniami służącymi higienie ciała.

.. Czytaj więcej o realizacji, która zwyciężyła w trzecim  plebiscycie i oglądaj zdjęcia!

Laureat drugiego głosowania: łazienka z zielenią pracowni Studio Projekt

O łazience stanowiącej część realizacji pt. Mieszkanie Stara Stocznia autorzy – Studio Projekt – w zgłoszeniu konkursowym napisali bardzo krótko: Łazienka z akcentami zieleni w postaci ściany pod prysznicem, drewniane elementy ocieplają wnętrze. Pod tym lapidarnym opisem kryje się pomieszczenie tyleż funkcjonalne, co eleganckie.

– Studio Projekt stworzyło łazienkę, która dobrze wykorzystuje niedużą przestrzeń – z bezbrodzikową kabiną prysznicową i miejscem do przechowywania nad toaletą. Udało się uciec od sztampy dzięki wprowadzeni oryginalnej dekoracji ściany prysznica. Zielone liście dobrze wyglądają w sąsiedztwie powierzchni o rysunku drewna – oceniła Agnieszka Gruszczyńska-Hyc, redaktor naczelna miesięcznika M jak mieszkanie i serwisu Urzadzamy.pl, przewodnicząca jury konkursu Urządzamy Wnętrze Roku.

.. Czytaj więcej o realizacji, która zwyciężyła w drugim plebiscycie i oglądaj zdjęcia!

Laureat pierwszego głosowania: Ukryta kuchnia Devangari Design

Aby poznać walory tego projektu, warto uważnie prześledzić zdjęcia. Dowiemy się z nich, że kuchnia ta w istotny sposób wyróżnia się spośród wielu realizacji, funkcjonalnych i modnych jak ona. Jej wyjątkowym atutem jest umiejętność znikania, pożądana wówczas, gdy przestrzeń dzienna ma się stać przestrzenią niezakłóconego niczym wypoczynku albo celebrowania czasu spędzanego z gośćmi.  „W centralnym miejscu zabudowy kuchennej za składanymi frontami ukryty został zlew i dodatkowy blat roboczy. Dzięki temu rozwiązaniu cały rozgardiasz szybko może zniknąć z zasięgu wzroku” – napisała autorka projektu, Agnieszka Cichecka z pracowni Devangari Design.

.. Czytaj więcej o realizacji, która zwyciężyła w pierwszym plebiscycie i oglądaj zdjęcia!

 

PARTNERZY KONKURSU:

Raw Decor mroom Anwis Roca

Ocena: 5

POLECANE ARTYKUŁY