O łazience stanowiącej część realizacji pt. Mieszkanie Stara Stocznia autorzy – Studio Projekt – w zgłoszeniu konkursowym napisali bardzo krótko: Łazienka z akcentami zieleni w postaci ściany pod prysznicem, drewniane elementy ocieplają wnętrze. Pod tym lapidarnym opisem kryje się pomieszczenie tyleż funkcjonalne, co eleganckie.

– Kolejny raz w głosowaniu publiczności zwyciężyło wnętrze, które łączy racjonalny, uporządkowany projekt z modnymi elementami wykończenia – oceniła Agnieszka Gruszczyńska-Hyc, redaktor naczelna miesięcznika M jak mieszkanie i serwisu Urzadzamy.pl, przewodnicząca jury konkursu Urządzamy Wnętrze Roku. – Studio Projekt stworzyło łazienkę, która dobrze wykorzystuje niedużą przestrzeń – z bezbrodzikową kabiną prysznicową i miejscem do przechowywania nad toaletą. Udało się uciec od sztampy dzięki wprowadzeni oryginalnej dekoracji ściany prysznica. Zielone liście dobrze wyglądają w sąsiedztwie powierzchni o rysunku drewna. Warto zwrócić uwagę na oświetlenie łazienki – ukryte źródła światła we wnęce pod szafkami i nad prysznicem oraz dekoracyjne oświetlenie przy lustrze – podkreśliła

Pracownia StudioProjekt otrzymuje nagrodę – zaproszenie dla dwóch osób do SPA w City Park Hotel & Residence w Poznaniu.

Jury konkursu przyznało także nagrodę za najciekawszy komentarz tego etapu głosowania. Zegarek marki Bering trafia do rąk Michała Kechnera. Serdecznie gratulujemy!

Trzecie głosowanie publiczności rozpocznie się już 24 lipca 2017 roku. Zapraszamy do udziału!

.. Przejdź na stronę konkursu Urządzamy Wnętrze Roku

.. Oglądaj inne realizacje z kategorii Łazienka

PARTNERZY KONKURSU:

Raw Decor mroom Anwis Roca